Ukategorisert

Fjern u-hjelpen

Norge har i mange år vært blant de flinkeste i klassen å gi u-hjelp. Få land har gitt bort så mye penger som oss, hvis en måler kroner opp mot folketallet.

Det har blitt få resultater av dette. Jeg skal ikke si at alle pengene har vært bortkastet, men politikerne bør tenke nytt i arbeidet med å hjelpe utviklingslandene.

U-hjelpen bør fjernes, i hvert fall reduseres kraftig.. Vi blir ofte kritisert for dette standpunktet. I dag har Torbjørn Jagland satt spørsmålet på dagsorden på et av sine mange sommerbrev. Vi bør likevel ikke få dårlig samvittighet. Vi har et mer fornuftig standpunkt enn Jagland.

Det bør bli enklere for utviklingslandene å få solgt varene sine. På den måten skal u-landene bygge sin egen velferd. Det betyr at stortingsflertallet må gi opp store deler av importvernet, men det vil være å vise ordentlig solidaritet med de landene som trenger det. Vi som forbrukere vil også tjene på en oppmykning av importvernet, fordi nye varer vil komme i markedet. Konkurranse er som kjent svært sunt.

La oss vise solidaritet på ordentlig. Reduser u-hjelpen og la utviklingslandene heller få lov til å selge varene sine.

Tags:

Mest lest

Arrangementer