Ukategorisert

Ikke gi Olympiaden til Kina

Fredag skal det avgjøres hvilket lands som får arrangere Olympiske Leker i 2008.

Kulturministeren har engasjert seg, til tross for at dette ikke er en politisk oppgave. Hun ønsker Kina som arrangør, av en eller annen merkelig grunn. Det er lett å være uenig med statsråden.

Kina er et av de landene i verden som bryter menneskerettighetene oftest for tiden. Myndighetene holder nå på med en dødskampanje der mer eller mindre kriminelle mennesker gis dødsstraff over en lav sko. Norges kulturminister vil altså arrangere idrettsleker på baner hvor myndighetene har gjort store overgrep mot enkelt individer.

Kjære Gerhard Heiberg og alle andre i IOC, ikke lytt til kulturministeren. Kina fortjener ikke å bli valgt som arrangør.

Det kan selvsagt hevdes at et slikt arrangement vil sette søkelys på menneskerettighetene. Noen vil hevde situasjonen i Kina vil forbedre seg med en Olympiade. Jeg tror ikke det, heller tvert imot. Myndighetene vil gjøre alt de kan for å fremstille det Kina de vil vi skal se, og ikke noe annet. Det kan de klare. Derfor bør Kina være det minst naturlige valget av Olympiske Leker i 2008.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer