Ukategorisert

Fortsetter med turer til Sverige

Nordmenn fortsetter å reise på handleturer til Sverige, noe som er helt forståelig og helt i tråd med at markedet fungerer.

Over 1400 biler hver eneste time rullet det over Svinesundbrua på det mest hektiske i går ettermiddag. Nok en gang fikk bilistene erfare at veien ut av Norge er for trang. Ferietrafikk kombinert med handleglade nordmenn sprengte E6-kapasiteten fullstendig, skriver VG. De presenterer et bilde i artikkelen landbruksministeren ikke vil se, nemlig en vei full av biler på tur til Sverige.

Det er de norske avgiftene som er den viktigste årsaken til handelslekkasjen. Redusert matmoms betydde lite. I tillegg er våre avgifter på alkohol og tobakk altfor høy. Først når politikerne er villig til å gjøre noe dramatisk med avgiftene vil store deler av handelslekkasjen bli borte. Det er rart godt betalte stortingsrepresentanter og statsråder ikke forstår dette. Alle med grunnskolen bør klare å forstå et slikt regnestykke.

Med en liberalisering av offentlig sektor, ville Norge ha blitt et skatte – og avgiftsparadis. Det ville ha gitt oss trafikk og ikke motsatt, slik tilfelle er i dag. Derfor er det både riktig og viktig å fortsette å mase om skatte og avgiftslettelser.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer