Ukategorisert

Hva er galt med spiseplassene?

I dag har spesielt NRK hatt mange nyhetsinnslag om alt det galt i restaurantbransjen. Svært mange av spiseplassene følger ikke regelverket for servering og tilberedelse av maten.

Det er egentlig forståelig, fordi politikerne har ikke akkurat gjort det lett å drive en restaurant.

Det er altfor mange lover og regler som skal følges. Ikke alle klarer dette. De aller fleste restauranter og gatekjøkkener er små bedrifter, der den daglige lederen må gjøre alt fra å hente posten til å servere. Det er helt forståelig at den enkelte serveringsinnehaver ikke kan eller klarer å følge de lovene og forskriftene dette innebærer. Politikerne har ikke vært spesielt liberale når lovverket er utformet.

La oss se på noen andre land. Der er det en annerledes tenkning. Politikerne blander seg ikke i for stor grad opp i driften. Det er rett og slett et mer fleksibelt regelverk. Hvor mange av oss har vel ikke hatt det en utrolig matopplevelse på en spiseplass i Spania eller Thailand ? Spiseplasser som aldri ville ha blitt godkjent i Norge. De aller fleste av oss har ikke tatt skade av dette, kanskje tvert imot. Hadde vi ikke likt maten eller syns de som lagde den var for grisete ville vi ikke ha benyttet oss av tilbudet. Også her ordner markedet opp for seg, det ville også ha skjedd i Norge, bare politikerne hadde holdt fingrene av fattet.

Mest lest

Arrangementer