Ukategorisert

La folk få dyrke hamp

Landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen vil la norske bønder få produsere hamp. Det er i dag forbudt å dyrke den rusgivende planten, skriver VG.

Avholdsbevegelsen reagerer mot dette. Mange tror landbruksministeren er blitt gal, og flere organisasjoner krever han fjernet fra statsrådplassen. På andre saker kunne det ha vært enkelt å støtte organisasjonene, men i denne saken skyter de langt over mål. Håkon Hansen ønsker ikke å gjøre mer enn å tillate folk å plante en blomster som kan brukes til mye fornuftig. Da har Liberaleren ikke rus i tankene, men utelukker heller ikke det.

Juvente og andre i avholdsbevegelsen bør skjerpe seg. For øvrig er det dumt at statsråden tydeligvis ikke har støtte for forslaget i egen regjering, men det er et helt annet kapitel. Hamp er for øvrig en helt lovlig plante i EU, bortsett fra Sverige. Hvorfor i all verden skal den være forbudt i Norge ?

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer