Ukategorisert

Krig mot avgifter?

Gir kampen mot avgifter endelig resultater ?

Det er ting som kan tyde på dette. Dessverre er det stor forskjell på politikerne i en valgkamp og sitt praktiske arbeidet i Stortinget, men også sentrale representanter i Arbeiderpartiet kunne tenke seg å senke avgiftene. Hadde de bare fulgt opp sine løfter.

I en artikkel i Dagbladet står flere AP-politikere frem med den ene avgiften etter den andre som burde reduseres. Dette er gledelige meldinger, men kun for noen få uker siden hadde pipen en helt annen lyd. Dette kan bety to ting. Kampen mot skatter og avgifter gir resultater, eller Arbeiderpartiet har fått panikk og lyver som bare det for å få større oppslutning. Som liberalist er jeg godtroende, og håper på det første, men frykter det siste.

Uansett er signalene om en vilje til å redusere avgiftene positivt å få. Det viser at det nytter å peke på ting som er galt, og våre skatter og avgifter er virkelig gale. Det må de være når til og med Grethe Fossum reagerer.

Skatt er fortsatt tyveri, og avgifter er fortsatt skatt.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • Myten om Says lovMyten om Says lov
  Ikke engang Say trodde på Says lov.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • Den gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfraDen gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfra
  Johann Friedrich Struensee gjennomførte en revolusjon i Danmark-Norge. Fra toppen av det dansk-norske eneveldet. Han ble henrettet 28.april 1772, for majestetsfornærmelse.
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • Prøysenisme er god liberalismePrøysenisme er god liberalisme
  “Å forklare essensen av liberalisme gjennom Alf Prøysen, sier du?” Check!