Ukategorisert

Vil ha hvalkjøtt

I dag avslutter den internasjonale hvalfangstkommisjonen (IWC) sitt årlige møte. Også denne gangen ble det debatt om hvalen er en truet art og om forbudet mot kommersielt hvalfangst bør oppheves.

Det har i debatten ikke vært fremdrift, og gamle argumenter går igjen fra begge sider. Det er rart. Vi nærmer oss 2002, men ekspertene har ennå ikke klart å bli enige om at hval skal behandles likt med andre dyrearter som vi høster av. For hvalen er vel et dyr, er ikke det sant ?

Liberaleren slår et slag for en god gammeldags hvalmiddag, og håper ekspertene klarer å bli enig neste gang. Det finnes ingen logiske argumenter mot kommersielt hvalfangst. Heller ikke fra USA, som er imot hvalfangst, men som gjerne tar livet av mennesker. Det er lite logisk, og en svært ufornuftig holdninger til naturressurser som verden bør høste.

Mest lest

Arrangementer