Ukategorisert

Få nekter militærtjenesten

Stadig færre nekter å gå inn til førstegangstjeneste. I løpet av de seks første månedene i år har drøyt 1200 personer søkt om fritak, og det er 600 færre enn for to år siden.

Tall fra Forsvaret viser at i første halvår i år var det 1.241 personer som ikke ønsket å gjøre militærtjeneste, mot 1.834 i 1999.

Dette er en rar utvikling. Aldri har faren for krig vært mindre enn i dag. Aldri før har landene hatt så mange forpliktende avtaler som i dag. Frihandelen blomstrer på mange områder. Likevel er det på mote å gjennomføre førstegangstjenesten. Det er rart, faktisk veldig merkelig.

Det hele kan kanskje forklares med Høyres og Fremskrittspartiets fremgang. De forsvars vennlige partiene har økt sin oppslutning kraftig de to siste årene, i hvert fall hvis en skal ta meningsmålingene for god fisk. Denne utviklingen er skremmende, og bør gi alle liberalister en tankevekker.

Tallene forsvaret har presentert i dag bør resultere i et nytt krafttak mot verneplikten. Det å være slave for staten bør ikke være en mote.

Tags:

Mest lest

Arrangementer