Ukategorisert

Bomskudd fra Lønning

Høyre-nestleder Inge Lønning vil stenge elever med dårligere snittkarakter enn 4 ute fra høyere utdanning, skriver flere dagsaviser i dag.

Han mener at kun elever med bedre gjennomsnittkarakter enn 4 fra videregående skole bør få studere, skriver VG. Ifølge Samordna Opptak vil dette ramme 4 av 10 som besto eksamen i videregående skole.

Inge Lønning kan selvsagt være feilsitert, ettersom Høyre i dag har sendt ut meldinger som omtrent beklager det hele. Likevel vil det ikke være spesielt overraskende om Lønning mener alvor med dagens utspill. Hvis det er tilfelle, er det svært beklagelig.

Staten bør og skal ikke regulere inntakene til skolene, spesielt ikke i privat regi, men heller ikke offentlige skoler. Det må markedet selv gjøre. Det blir helt feil om stortingsrepresentanter eller statsråder for den slags skyld skal regulere skolen på en slik måte som Lønning legger opp til. Det må være grenser for hva politikerne skal blande seg opp i.

Mest lest

Arrangementer