Ukategorisert

Bomskudd fra Lønning

Høyre-nestleder Inge Lønning vil stenge elever med dårligere snittkarakter enn 4 ute fra høyere utdanning, skriver flere dagsaviser i dag.

Han mener at kun elever med bedre gjennomsnittkarakter enn 4 fra videregående skole bør få studere, skriver VG. Ifølge Samordna Opptak vil dette ramme 4 av 10 som besto eksamen i videregående skole.

Inge Lønning kan selvsagt være feilsitert, ettersom Høyre i dag har sendt ut meldinger som omtrent beklager det hele. Likevel vil det ikke være spesielt overraskende om Lønning mener alvor med dagens utspill. Hvis det er tilfelle, er det svært beklagelig.

Staten bør og skal ikke regulere inntakene til skolene, spesielt ikke i privat regi, men heller ikke offentlige skoler. Det må markedet selv gjøre. Det blir helt feil om stortingsrepresentanter eller statsråder for den slags skyld skal regulere skolen på en slik måte som Lønning legger opp til. Det må være grenser for hva politikerne skal blande seg opp i.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
    Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.
  • Har du betalt “forsikring” hos staten?Har du betalt “forsikring” hos staten?
    Hva tror du forsikringsvilkårene består av, loven som kan endres eller "samfunnskontrakten" som ingen har sett?
  • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
    FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.