Ukategorisert

Mediaomtale gir god gallup

Fremskrittspartiet går mest fram og Kristelig Folkeparti mest tilbake på en ny meningsmåling. Målingen er gjort av Norsk Gallup for TV 2 og VG.

Frp får en oppslutning på 17,5 prosent, som er en fremgang på 3,5 prosentpoeng. Også Arbeiderpartiet har økt sin oppslutning med 2,5 prosentpoeng til 27 prosent.

Denne målingen viser at mediaomtale, uansett hvor ufornuftig sakene er, gir gode galluptall. Dette kan selvsagt være å sette saken altfor mye på spissen, men det ligger sannheter i det.

Fremskrittspartiet får betalt for sitt arbeid med stasbudsjettet 2002, eller mangel på arbeid om en vil. Dette til tross for at de var rimelig useriøse og spilte flipper med det parlamentariske systemet. De hadde ingen grunn for et slikt spill, ettersom de var fødselshjelp til Samarbeidsregjeringen.

For øvrig kan vi regne med at Senterpartiet vil slite på meningsmålingene i fremtiden, ettersom partiet ikke innehar sin etter hvert så kjente vippeposisjon i Stortinget. Liberaleren regner også med slitasje på regjeringspartiene, fordi det er tøft å sitte i mindretallsregjering. Den vil som oftest få skylden for alt som er galt.

Mest lest

Arrangementer