Ukategorisert

Påbud etter påbud

Norske myndigheter innfører påbudt etter påbud. Vi reguleres på det ene området etter det andre. Nå kan det snart være klart for et nytt påbud.

Snart kan du få bot om du ikke har på deg refleks når du er ute å går i mørket. I alle fall om politiet får det som de vil.

Politiet jobber nemlig nå for å få innført et reflekspåbud for fotgjengere, skriver Bergensavisen.

Dette er et påbud vi ikke trenger. Folk vil klare å regulere dette selv. De som mener de er en fare for kjøretøy, vil ta sine forhåndsregler, slik det bestandig har blitt gjort.

Hvis politiet vil ha bort trafikkulykker, må det bli ulovlig med kjøretøyer. Kun på den kan ulykker hindres. Forhåpentligvis er det ingen med såkalt innstillingsmyndighet som ønsker en slik løsning.

Skal en hindre skader, både i trafikken, men også alle andre plasser, må aktiviteten fjernes. For i bunn og grunn er alt vi mennesker foretar oss farlig på den ene eller andre måten. Disse farene kan vi ikke regulere oss bort ifra, selv om norske myndigheter tydeligvis ønsker det.

Norge trenger ikke flere reguleringer, vi har mer enn nok allerede.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Damen
16 years ago

Statistikk viser at åtte av ti voksne fotgjengere går uten refleks i mørket. Hvorfor skal fotgjengere ikke være pliktige til å gjøre seg synlig for sine medtrafikanter? Statistikken for fotgjengere er dyster. Fotgjengere var i 2005 den trafikantgruppen hvor flere omkom i trafikken enn tidligere år. 30 døde er 7 mer enn i 2004 Les mer På tide med påbud En landsomfattende undersøkelse viser at åtte av ti voksne fotgjengere går uten refleks i mørket. Les mer Påbud vil redde liv og redusere skader Beregninger viser at dersom alle fotgjengere brukte refleks i trafikken ville vi; Redusert risikoen av påkjørsel… Read more »

Arild
Arild
16 years ago

…og hva er en passende straff for den som ikke ønsker å pusse på statistikken ?

Skal alt være påbudt eller forbudt ?

Hva med offentlig pisking for enkelte overgrep, som f.eks. å bryte røykeloven.
For meg virker dette som en straffenedsettelse. (jmf. det å miste sjenkebevilgningen…miste levebrødet).

Pisk dem ! …og la straffenivået bli bedre kjent.
For manglende refleksbruk, ville dette være passe straff ?
Hva synes damen ?

Damen
16 years ago

Damen tror ikke på straff. Men på holdninger, kunnskap og handlinger. Personlig er jeg tilhenger av Kardemommeloven:
Du skal ikke plage andre, du skal være grei og snill, og for øvrig kan du gjøre hva du vil…

Kjell
Kjell
16 years ago

Jeg er som mange av dere for minst mulig regulering fra statens side. Problemet her er situasjonen slik den allerede er; Det er nemlig bilføreren som udelt må ta ansvaret dersom han/hun skulle kjøre på en fotgjenger. Dette er tilfellet selv om fotgjengeren beveget deg midt i kjørebanen med kamuflasjeklær i tett tåke på mørkeste natten. (Satt på spissen.) Selvsagt sier loven at man skal kjøre etter forholdene, men kan vi egentlig, moralsk sett, gi bilføreren 100% av skylden for at det skjedde en ulykke? Er det helt bak mål å tenke seg at fotgjengerens handlinger også kan omtales som… Read more »

Fra arkivet