Ukategorisert

Den skyldige

Amerikanske myndigheter offentliggjorde i ettermiddag en videotape med Osama bin Laden som de mener er et fellende bevis for at han visste om terrorangrepene 11. september.

Filmen ble funnet i Afghanistan.

Osama bin Laden viser i videoen glede over dødsfallene og ødeleggelsene etter at fire fly ble kapret og brukt som terrorvåpen. Han forteller også at de forskjellige kaprer-lagene som gikk til aksjon 11. september ikke kjente til hverandre. Det blir også bekreftet at Muhammad Atta, som var i ett av flyene, ledet aksjonene

Denne filmen viser hvem som var ansvarlig for terrorhandlingene. Leiren til bin Laden vil helt sikkert protestere på dette, men filmen gir liten tvil om hvem som var ansvarlige for handlingene. Litt greit for oss som var og er tvil om krigen i Afghanistan er riktig.

Videofilmen som ble offentliggjort i dag, gir verdens samfunnet rett til å ta bin Laden. Det er det ingen tvil om. Likevel må vi som er skeptiske til krigshandlinger, fortsatt ha rett til å hevde at situasjonen kunne ha vært løst på en annen måte. En forenklet påstand kan være at krigen ikke har gjort annet enn å sette Afghanistan tilbake 100 år i tid. Det er mye for et land som allerede var tilbakestående sammenlignet med de fleste andre. I tillegg er bin Laden ennå ikke tatt. Det gjør det ikke vanskeligere å argumentere mot krig.

Det er også lett å se argumentene til de som er enig i det som har skjedd. Forståelsen er stor for at mange vil bruke hvilken midler som er mulig å bruke, for å få has på Osama bin Laden. Det har alle politiske miljøer merket i hele høst, også det liberalistiske. Liberale mennesker har også diskutert dette høylytt.

Liberaleren vil gjerne gi fasitsvar på de fleste spørsmål, men det er vanskelig i dag. Det er umulig å fortelle om det er rett å gå til krig eller ikke. Uansett er det i dag bevist en gang for alle hvem som var ansvarlig for terroren i USA i september.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer