Ukategorisert

Nytt justismord

Aldri før er dommer med så strenge straffer for incest opphevet.

Far og bestefar måtte tåle fengselsstraffer på seks år hver for incest. De var uskyldige.

Steinar og Ole Konrad begikk aldri de groteske forbrytelsene som sendte dem bak lås og slå, ifølge juryen i Frostating lagmannsrett.

Klokken 14.30 i går svarte domstolen «nei» på alle skyldspørsmål i Trondheim tinghus. Dermed var en ny dom ført inn i registeret over norske justismord, skriver VG.

Dette er et eksempel på et grovt overgrep fra norsk rettsvesen. Et overgrep som overhode ikke kan bortforklares. Nok en gang er et grovt justismord avslørt

Det finnes mange logiske argumenter basert i liberalisme for en annerledes politikk på dette området. Strenge straffer treffer ikke alltid slik de er ment. Det kan en se på statistikker for kriminalitet. Strenge straffer er ikke nok til å «skremme» folk til å unngå lovbrudd, men viktigst er alle gjengangerne, der fengselsstraff blir opplæringsanstalt for kriminelle. Likevel er det verste med strenge straffer på de sakene domstolene rett og slett dømmer feil. Justismord må være blant de verste tingene som finnes. Staten tar friheten fra mennesker som slett ikke fortjener det. Disse sakene er så stygg at Liberaleren har problemer med å forklare hvor grove overgrep som gjøres. Det må være et tankekors for hele rettssamfunnet.

Justismord må også være et tankekors for de som ønsker dødsstraff. Tenk et statlig mord på et helt uskyldig menneske ?

Liberalerens tanker går i dag til Steinar og Ole Konrad, som i 1992 ble dømt for bisarre overgrep mot en liten jente da hun bare var fire år gammel. Også den tredje tiltalte ble frikjent i går.

Mest lest

Arrangementer