Ukategorisert

Kortere ferier for studentene

Norsk Studentunion krever kortere juleferie og mer undervisning ved universiteter og høyskoler. Kravet er ikke urimelig.

Lederen for Norsk Studentunion i Bergen, Torstein Fjeldet Lunde, sier til NRK at undervisningen må intensiveres for at studentene ikke skal tape penger. Årsaken er nye regler for studiefinansiering som gjør at studentene fra neste høst kan få stipend omgjort til lån, dersom de ikke klarer eksamen.

La oss se bort ifra at studenter i sin helhet bør betale for sin egen utdannelse, er ikke kravet urealistisk. Det bør være mulig å gi studentene mer tid til å studere. Det bør samtidig være mulig å ha fleksible ordninger for de som ikke ønsker å bli ferdig på kortest mulig tid. Mer frihet til hver enkelt student, og mer frihet til universitetene og høyskolene er nøkkelordet. Hver enkelt bør rett å slett bestemme over seg selv. Det er rart at et slikt system ikke er innført allerede. Vi nærmer oss tross alt 2002. En tidsepoke slike diskusjoner bør være helt unødvendig.

Universitetene og høyskolen bør behandle sine studenter som kunder, kunder en må konkurrere om å få. Mer konkurranse om studentene vil løse hver enkelt sitt behov.

For sikkerhetsskyld kan vi nevne at utdanningsminister Kristin Clemet støtter studentenes krav om kortere ferie og mer undervisning. Hun sier til NRK at hun vil sørge for at studieåret utvides, slik at det reelt blir ti måneder.

0 0 vurdering
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
JAN E.
JAN E.
19 years ago

>”La oss se bort ifra at studenter i sin helhet bør betale for sin egen utdannelse”

-Synd at selv liberaleren nå tillater seg å være pragmatisk..

block popup
16 years ago

Great site, was just reading and doing some work when I found this page

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Med en klype saltMed en klype salt
    Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
  • En flyktning til besvær?En flyktning til besvær?
    Finnes det markedsløsninger for å løse flyktningskrisen?
  • KommunazismenKommunazismen
    Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.