Ukategorisert

Brudd på menneskerettighetene

Det nye året startet med stygge brudd på det som skal regnes som menneskerettighet. Tre menn ble henrettet i Saudi-Arabia i dag for homoseksuelle handlinger og for å ha antastet gutter, i «strid med islamsk lære».

Det kan selvsagt hende at deler av denne aktiviteten ville ha gitt straff i Norge også, spesielt hvis det er misbruk av mindreårige. Det forteller mediaomtalen av denne saken ingen ting om. Likevel er dødsstraff å skyte langt over mål. Det internasjonale samfunnet må ta et oppgjør med alle land som praktiserer dødsstraff, alle fra USA til blant annet Saudi-Arabia. Det finnes ikke et logisk argument i liberalistisk ånd for dødsstraff. På slike saker er svært mange enige med oss liberale.

Det lages forpliktende avtaler om alt fra fillesaker til nedrustning. Det er på tide med slike avtaler om dødsstraff også. Ingen stater har rett til å gjøre forferdelig overgrep som for dødsstraff innebærer.

Det kan også nevnes at minst 122 drapsmenn, voldtektsmenn, homoseksuelle og narkotikasmuglere ble henrettet i Saudi-Arabia i året som gikk, ifølge VG.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Aage Pleym Christensen
Per Aage Pleym Christensen
20 years ago

Det meldes idag at også China henrettet et stort antall mennesker i 2001. Men det tier man om, for man trenger dette landets støtte til å gjennomføre krigen mot terrorisme.

mina
mina
16 years ago

dødstraff burde det bli slutt på. men at fanger i norge får leve under de omstendinghetene de lever i er uakseptabelt fra min side. de skal faktisk straffes.

Fra arkivet

 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.
 • Keynes versus keynesianerneKeynes versus keynesianerne
  Keynes var en økonom for depresjoner.
 • Frihet, likhet og brorskapFrihet, likhet og brorskap
  14. juli feirer Frankrike den store revolusjonen i 1789.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?