Ukategorisert

Brudd på menneskerettighetene

Det nye året startet med stygge brudd på det som skal regnes som menneskerettighet. Tre menn ble henrettet i Saudi-Arabia i dag for homoseksuelle handlinger og for å ha antastet gutter, i “strid med islamsk lære”.

Det kan selvsagt hende at deler av denne aktiviteten ville ha gitt straff i Norge også, spesielt hvis det er misbruk av mindreårige. Det forteller mediaomtalen av denne saken ingen ting om. Likevel er dødsstraff å skyte langt over mål. Det internasjonale samfunnet må ta et oppgjør med alle land som praktiserer dødsstraff, alle fra USA til blant annet Saudi-Arabia. Det finnes ikke et logisk argument i liberalistisk ånd for dødsstraff. På slike saker er svært mange enige med oss liberale.

Det lages forpliktende avtaler om alt fra fillesaker til nedrustning. Det er på tide med slike avtaler om dødsstraff også. Ingen stater har rett til å gjøre forferdelig overgrep som for dødsstraff innebærer.

Det kan også nevnes at minst 122 drapsmenn, voldtektsmenn, homoseksuelle og narkotikasmuglere ble henrettet i Saudi-Arabia i året som gikk, ifølge VG.

0 0 vurdering
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Aage Pleym Christensen
Per Aage Pleym Christensen
18 years ago

Det meldes idag at også China henrettet et stort antall mennesker i 2001. Men det tier man om, for man trenger dette landets støtte til å gjennomføre krigen mot terrorisme.

mina
mina
14 years ago

dødstraff burde det bli slutt på. men at fanger i norge får leve under de omstendinghetene de lever i er uakseptabelt fra min side. de skal faktisk straffes.