Ukategorisert

Ønsker turistskatt ?

Reiselivsnæringa i Nord Norge ønsker å innføre en turistskatt, sier reiselivssjefen i Finnmark, Jens Harald Jensen.

Liberaleren kan ikke tenke seg at Jensen snakker om hele reiselivsnæringa i nord.

Reiselivsnæringa i Nord-Norge jobber for bedre vilkår. En gruppe fra våre tre nordligste fylker er godt i gang med arbeidet. Et av virkemidlene skal være en ny skatt, en reiselivsskatt som næringen skal disponere og ikke gå igjennom offentlige budsjetter.

Liberaleren holdt på å ramle av stolen når forslaget ble kjent gjennom NRK. Ideen er helt klart fantasifull, men også helt smakløs. Nord-Norge er kjent for å jobbe mot skatter – og avgifter, noe som kom helt klart frem gjennom Aune-lista, der Anders Aune satt på Stortinget fra 1989 – 1993. Denne lista jobbet også for andre saker liberalister ikke er enige i, men de fikk frem betydelige skattelettelser den nordnorske befolkningen nyter godt av, også bedrifter i den såkalte reiselivsnæringen. Alle i nord har blant annet jublet for tiltaksonen. Derfor blir forslaget om en egen turistskatt helt bak mål.

Liberaleren har ikke i skrivende stund ikke klart å få tak i organiseringen av denne nye skatten. Hvem skal betale, og hvem skal nyte godt av denne nye inntekten ?

Uansett liker vi ikke forslaget. Skatt er og blir tyveri. Skatt er frarøving av verdier som burde ha vært hos de som skapte verdiene, uansett om det er bedrifter eller enkelt personer.

Reiselivsnæringen og andre aktører i næringslivet må mer enn gjerne få bedre rammevilkår, men det må gjøres med skattelettelser. Ikke nye skatter eller andre former for subsidier som mange i nord er kjent for.

Skatt er tyveri, vi trenger ikke mer av dette !

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer