Ukategorisert

Vær menneskelig

Ryktene går om svært umenneskelig behandling av fanger USA har sendt til Cuba etter Afganistan krigen.

Liberaleren tror ikke på opplysningene om at USA setter Afghanistan-fangene i små bur på Guantanamo-basen på Cuba. Det vil være brudd med alle internasjonale avtaler om så skjedde.

USA har tidligere, og med rette, vært veldig oppmerksom på å kritisere stater som behandler krigsfanger på en umenneskelig måte. Denne holdningen må stå fast nå også. USA har en forpliktelse med å stå frem som et godt forbilde på dette området. Hvordan skal en få bort brudd på internasjonale avtaler hvis selv USA bryter disse ?

Norge bør umiddelbart ta kontakt med Amerikanerne for å få klarhet i hvordan krigsfangene behandles. Stemmer de verste mediaoppslagene, har Norge en plikt på å reagere på dette sammen med resten av verdenssamfunnet.

Mest lest

Arrangementer