Ukategorisert

Likestilling mellom par

Det kan gå mot likestilling av gifte og samboende par. I hvert fall på noen områder. Det er på tide med en likestilling mellom parforholdet.

Finansminister Per-Kristian Foss går inn for at samboere blir likestilt med ektefeller ved dødsfall, slik at de slipper å betale arveavgift. Det er på tide med nye regler på dette området. Samboere blir rett og slett diskriminert i forhold til par som er i ekteskap. En helt uforståelig diskriminering.

SVs finanstalsmann på Stortinget, Øystein Djupedal, har også lagt inn et forslag om det samme til behandling på Stortinget. Også tidligere barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim (Ap) gikk i fjor høst inn for en slik ordning. Det er altså flertall på Stortinget for å fjerne avgiften. Dermed kan en likebehandling forventes relativt raskt.

Endringen bør komme. Det er urettferdig at de som velger å leve som samboere skal ha noen ulemper i forhold til det å være i ekteskap. En endring på dette området vil berøre mange, ettersom det er «inn» å velge andre former for samhold enn ekteskapet.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer