Ukategorisert

Ja til scooterkjøring

Snøscooterfolket har vært i fyr og flamme lenge. Det har gått mot en liberalisering av lovverket, slik at kjøring skulle tillates langt flere plasser enn det som er tilfelle i dag. Det var helt til man skjønte at miljøvernministeren heter Børge Brende.

Brende har gjort seg svært upopulær i deler av befolkningen. Spesielt er det innbyggerne i grissgrendte strøk som er forbannet. Miljøvernministeren står frem som det største hinderet i en liberalisering av snøscooter reglene. Det var for mange uventet, i en regjering dominert av Høyre, som tidligere har vært svært positiv til scooterkjøring.

Brende forsvarer seg med konservativ ideologi og internasjonale avtaler. En meget dårlig unnskyldning, ettersom Høyre-toppen ikke har brukt denne unnskyldningen tidligere. Det er kanskje å ta vann over hode å be miljøvernministeren skifte parti, slik en del lokallagsledere i Høyre har krevd. Likevel bør disse signalene være sterke nok for Brende til å skjønne at et skifte i standpunkt kan være på tide.

Liberaleren mener regelverket på dette området kan og bør liberaliseres. Det må være mulig å tillate scooterkjøring på langt flere områder enn dagens lovverk legger opp til. Det kan ha mye å si for næringsvirksomhet, men også for folks velvære. Hva hadde Svalbard ha vært uten snøscooteren ?

Liberaleren kan få viljen sin til slutt. Det er likevel mye politisk tautrekking som må gjøres innad i Høyre først. Likevel bør denne jobben gjøres, slik at scooter farsen som nå jager landet kan få sin ende.

Mest lest

Arrangementer