Ukategorisert

Robert Nozick er død

I dag mottok vi den triste nyheten om at Robert Nozick er død. Nozick var professor i filosofi ved Harvard Universitetet. Han er den yngste professor i universitetets historie, og det vakte oppsikt da han i 1974 utgav boken Anarchy, State, and Utopia. I denne boken presenterer han libertarianske ideer av den radikale typen.
Vi har linkene til aktuelle Nozick-sider og nekrologer.

Jeg holder for tiden på med flere lengre nekrologer over Nozick, og det vil bli publisert en lang kronikk på Liberaleren når jeg får tid. Det eksisterer imidlertid en rekke nekrologer over Nozick på nettet.

La meg imidlertid først anbefale et intervju som Laissez Faire Books gjorde med Nozick ikke lenge før hans død. Intervjuet er svært interessant og oppdatert og ligger på nettet i to deler. Les del 1 og/eller del 2. Eksempelvis kommer det frem at Nozick fortsatt kalte seg libertarianer, et poeng som er interessant for mange selv om det er faglig sett uvesentlig.

Her er noen nekrologer:
Harvard University Gazette
smedjan.com
Aftenposten. Kronikk av professor Andreas Føllesdal.
Libertarian Party
Reason
Laissez Faire City Times
Nozick v. The State av James Ostrowski
Robert Nozick and the Good Fight av David Kelley

Vi vil også linke til noen sider med generell info om Nozick. Her er det noen:
Robert Nozick – liberalen från Harvard
Journal of Libertarian Studies Første nummer inneholder flere gode artikler om Anarchy, State, and Utopia
How Nozick became a libertarian

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer