Ukategorisert

Storaksjon mot svarte penger

Skattemyndighetene forbereder en landsdekkende storaksjon mot svart økonomi. Hvert eneste fylkesskattekontor har blinket ut bransjer som skal endevendes for å få inn skatter og avgifter.

Ingen vet hvor stor den svarte økonomien i Norge er, fordi den er umulig å kartlegge. Men tidligere løselige anslag fra Norges Bank kan tyde på at omkring 27 milliarder i kontanter er på avveie.

Ingen aksjoner vil kunne fjerne den svarte økonomien. Det er kun reduksjon i skattetrykket som kan fjerne svart arbeid. Så lenge politikerne ikke senker trykket på skatter og avgifter, vil det være penger å tjene for folk flest på svart økonomi. Det er den viktigste grunnen til at svart økonomi finnes.

Liberaleren har lite sans for aksjonen skattemyndighetene nå setter i gang. Svart arbeid er fult forståelig med dagens skattetrykk. Det hadde faktisk vært ulogisk om hele økonomien var hvit.

Forrige storaksjon mot svart økonomi ble gjennomført i årene 1993-1996, med gode resultater. Det vil sikkert årets aksjon også gi, men problemet blir ikke borte før skattetrykket reduseres radikalt.

Liberaleren ønsker ikke landets 19 fylkesskattekontorer lykke til med denne jobben !

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer