Ukategorisert

Nei takk, ikke olympiske leker til Norge

Roar Andersen, administrativ leder for Idrettsrådet i Bergen, mener at Bergen og Voss bør gå sammen om å søke om olympiske vinterleker.

Liberaleren har ikke sans for forslaget, og sier pent og pyntelig nei takk til et nytt olympisk arrangement i Norge.

Nå er Andersens forslag like seriøst som det en tidligere Frp`er kom med for noen år siden. Han ville ha melodi grand prix på Nordkapp. Gøy for showet sin skyld, men rimelig urealistisk.

Liberaleren er skeptisk til olympiske leker av to viktige grunner. Lekene på Lillehammer ga en voldsom nasjonalisme. Mange vil si på en positiv måte, men der er det delte meninger. Det var norske flagg, norsk kultur og norske holdninger i hver eneste by. Vi var veldig sjølgode og fremhevet oss selv som verdens beste borgere. Liberaleren er ikke enig i denne nasjonale selvdyrkelsen. Alle liberalister vet at det ikke stemmer.

Nye leker i Norge vil bli finansiert via statlige midler. Det betyr at hver enkelt av oss må betale skøyen, om en vil eller ikke. Som liberalist er det vanskelig å godta skatt, og ennå verre å akseptere finansiering av underholdning, som olympiske leker tross alt er.

Rolf Andersen og Idrettsrådet i Bergen bør bruke tiden sin annerledes enn å jobbe for et slikt arrangement. Et godt hint kan være å redusere det offentliges innblanding i idretten.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer