Ukategorisert

Samenes dag

I dag, 6. februar, feires Samefolkets dag mange steder. Ikke bare i samiske områder, men også andre steder hvor det finnes et samisk miljø.

I mange kommuner flagges det med sameflagget. Mange steder har også arrangementer på lik linje med Norges feiring av 17. mai.

Liberaleren har slett ikke sans for ”myndighetens” markering av denne dagen. Det skaper nasjonalisme, og nasjonalisme er slettes ikke bra. Samene i Norge er nordmenn og vi har allerede mer enn nok med et flagg, en nasjonaldag og en nasjonalforsamling.

Selvsagt bør være enkelt av oss, det gjelder også samene, få bruke fritiden og økonomiske ressurser til å markere hva vi vil. Så lenge det ikke krenker andres frihet. Likevel er det å skyte langt over mål med en egen samedag. Det er ikke rart kravene om en egen stat kommer, og grenser finnes det altfor mye av allerede i verden. Samfunnet bør heller jobbe for å avvikle noen av disse.

Samenes nasjonaldag er ikke til det bedre. Dagen skaper nasjonalisme og motsetninger mellom mennesker. 6. februar bør avvikles som nasjonaldag.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer