Ukategorisert

Røykeloven utvides ?

Helseminister Dagfinn Høybråten (KrF) vurderer totalforbud mot røyking på restaurant, bar og pub.

I såfall vil dette bety en kraftig innskjerpelse i forhold til dagens lovverk. En må nesten være Kristelig Folkeparti politiker for å kunne foreslå et slikt grep.

Et konkret forslag kommer trolig i vår, men foreløpig har hverken statsråden eller Regjeringen trukket sin endelige konklusjon, skriver VG.

Argumentasjonen for innstramningene er at røyking er farlig. En vil beskytte ansatte i bransjen, men også hver enkelt av oss som røyker. Liberaleren er rimelig klar på dette området også. Politikerne skal ikke sørge for denne beskyttelsen. Det må hver enkelt av oss selv gjøre.

Gjennom mange 10-år har røyk vært svært vanlig. Det er sikkert ikke sunt å røyke, men det er en risiko hver enkelt må få lov til å ta.
Også de ansatte i bransjen må beskyttes, hevder enkelte politikere. Ja vel, sier vi. Det kan gjøres på andre måter enn et total forbudt. For eksempel tillate puber og restauranter bestemme selv om en vil ha røyking eller ikke. Er det behov for røykfrie alternativer, vil markedet selv rydde opp i dette.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer