Ukategorisert

Døgnåpne butikker

Døgnåpne butikker skal bli en realitet. Regjeringen foreslår å oppheve åpningstidsloven, og det er allerede sikret flertall i Stortinget.

Regjeringen står på spranget til å sette i verk en av forpliktelsene fra Sem-erklæringen; den vil oppheve åpningstidsloven. Det betyr en ny milepæl for oss som er liberale. Døgnåpne butikker burde vært en selvfølgelighet, men har ikke vært det til nå.

En av de nærmeste dagene sender barne- og familieminister Laila Dåvøy, kr.f, forslaget om døgnåpne butikker ut på høring. Uansett respons ligger det an til at forslaget blir fremmet, og får flertall i Stortinget med støtte fra i hvert fall Frp.
Forslaget vil få en god mottakelse, men Liberaleren tipper fagforeningen vil være skeptisk, noe de er hver gang det er snakk om å liberalisere åpningstidene.

Det Liberaleren beklager, er at regjeringen ikke går løpet helt ut. Det betyr frislipp også på søndager, men denne dagen vil Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre fortsatt bevare som en såkalt annerledes dag. Det er dumt. Det hadde vært tøft med full trøkk 24 timer i døgnet hele uken igjennom. Likevel skal ikke Liberaleren klage. Forslaget fra regjeringen er bedre enn debatten vi opplevde om Brustadbua for ikke så altfor lenge siden.

Regjeringens innspill i denne saken beviser at politikerne utvikler seg i pakt med tiden og i fornuftig retning, bare vi gir de litt tid.

Tags:

Mest lest

Arrangementer