Ukategorisert

Nye regler for varetekt

Politiet må øyeblikkelig se på sitt system på varetektsfengsling. Den siste tiden har flere personer dødt i såkalt ”fyllearrest”.

Justisministeren må lage nye retningslinjer for varetekt av berusede personer og sørge for bedre helsekontroll, mener stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Knut Storberget.

Liberaleren er ikke uenig med Storberget, men vil gå mye lengere. En avvikling av varetektsfengsling må være målet. Det kan nesten sies å være døds farlig å havne i fyllearresten, det er konklusjonen etter dødsfallene den siste tiden.

Norges varetektsfengsling har gjennom en årrekke blitt kritisert. Kritikken bør ikke bli mindre etter helgen, der en 19 år gammel mann døde natt til lørdag i arresten på Hamar politistasjon etter at han ble funnet sterkt beruset på gata og innbrakt av politiet. En kan stille spørsmålstegn om det er det offentliges oppgave å ta seg av for fulle personer. Serveringsbransjen bør ta et større ansvar, og politiet mye mindre. De bør rett og slett holde seg til det de kan, og det er tydeligvis ikke dette.

Hvorfor kjøre en person i arresten, når en helseinstitusjon hadde vært mer fornuftig ?

Liberaleren støtter 19-åringens far, som nå har anmeldt politiet etter helgens hendelse. Det skulle knapt bare mangle etter at gutten mistet livet sitt i fyllearresten.

Mest lest

Arrangementer