Ukategorisert

Et for dumt forslag

-Justisministeren bør vurdere å radiomerke voldelige menn, sier SVs medlem i justiskomiteen, Inga Marte Thorkildsen.

Dette forslaget er for dumt, og bør nesten forbi gås i stillhet, men Liberaleren har som vanlig problemer med det.

Forhåpentligvis vil justisministeren gjøre som oss, nemlig le litt oppgitt av forslaget til Inga Marte Thorkildsen. Forslaget hennes er på linje med Jan Simonsens medisin for å bli kvitt kriminalitet, i hans glansdager.

Thorkildsen sier til Dagsavisen at det ikke bør være voldsutsatte kvinners oppgave å spore om mannen som truer henne er i nærheten.
Der er vi enig med henne, men hennes forslag truer personvernet til de grader. Dessuten er Liberaleren i sterk tvil om radiomerking, sinnssyk lange fengselsstraffer eller dødsstraff vil hindre folk som hater et menneske i å begå ulovlige handlinger.

Vi har allerede strenge fengselsstraffer på dette området. Likevel er dette et problem samfunnet ønsker å ta på alvor. Vi har ikke den nøyaktige medisinen på hvordan en kan bli kvitt problemet, hvis det i det hele tatt er mulig, men Liberaleren er dypt uenig i at radiomerking er løsningen.

Forhåpentligvis er både det politiske flertallet og folkemeningen enig med oss.

Mest lest

Arrangementer