Ukategorisert

Gratulere med dagen

Unge Høyre har bursdag i dag. Organisasjonen fyller 80 år. Også Liberaleren stiller seg i køen av gratulanter.

Unge Høyres Landsforbund ble stiftet 21. Februar 1922. Det gir ungdomsorganisasjonen en imponerende alder. Gratulasjoner er helt klart på sin plass.

Det har opp igjennom årene vært mange flinke ledere i Unge Høyres Landsforbund. Organisasjonen har gjennom historien rekruttert mange dyktige politikere, som mer eller mindre har hatt betydning i Norsk politikk. Det er det liten tvil om. På den måten har Unge Høyre vært viktig for Norge.

Ungdomsorganisasjonen har også gjennom historien vært gode vakthunder for moderpartiet. Ungdommene har vært flink til å passe på det litt grå og kjedelige moderpartiet i ideologiske debatter. Dessverre er dette tonet ned de siste årene, i hvert fall virker det slik for en vanlig velger.

Debatten Unge Høyre har gjennomført de siste årene for kapitalismen og et positivt menneskesyn skal vi også være raus nok til å gi ros for på en dag som denne.
Likevel er vi frimodig nok til å spørre om det er en frisk og sunn 80-åring som i dag har bursdag ?
Svaret på det er nei.

Unge Høyres Landsforbund henger etter sin tid på viktige saker som reduksjon og effektivisering av offentlig sektor, målt opp mot skatte – og avgiftslettelser som bør gis. De henger også etter tiden i kampen mot verneplikten, en ny og en liberal narkotikapolitikk, kampen mot monarkiet og en ny kriminalpolitikk. Dette er viktig saker. Uten en fornyelse på disse områdene, vil Unge Høyre neppe få oppleve å feire sin 160-års dag.

Mest lest

Arrangementer