Ukategorisert

Bilistene betaler for mye

Tror du summen av norske vei- og bilavgifter går til veiutbygging? Da tar du helt feil. Bilistene blir flådd av den Norske stat.

I fjor tok Staten inn 33 milliarder kroner i vei-, bil- og drivstoffavgifter. Det samme året ble det bygd nye veier for bare 6,3 milliarder. I tillegg kommer rundt 5,3 milliarder til vedlikehold og drift av riksveiene, skriver VG.

Dette er egentlig ingen nyhet. Slike oppslag kommer med jevne mellomrom, men få vil gjøre noe med systemet, selv om de fleste mener det er galt.

Høye avgifter på bil, men også på andre områder er resultatet av en stor velferdsstat. Bruker det offentlige mye penger, må den også ha inn masse penger. Det er derfor vi betaler høye skatter og mange avgifter. Politikerne fordeler disse midlene på vegne av samfunnet. Det er dette vi liberalister ikke liker. Midlene staten stjeler fra oss i skatte – og avgifter, burde vi selv ha disponert.

Skal bilavgiftene senkes, må offentlig sektor reduseres. Derfor er liberalister ikke spesielt gavmildt med å love offentlig velferd eller hundrevis av støtteordninger, slik andre politikere fra samtlige parti er verdensmestere til å gjøre. Vi er konsekvente, andre bør lære av det.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Myten om Says lovMyten om Says lov
  Ikke engang Say trodde på Says lov.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • I møte med fiendenI møte med fienden
  Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.
 • Hvorfor skal du bry deg om kvinnedagen?Hvorfor skal du bry deg om kvinnedagen?
  Det blir mindre undertrykkelse i verden når kvinner har de samme individuelle rettigheter som menn.
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
  Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.