Ukategorisert

Bilistene betaler for mye

Tror du summen av norske vei- og bilavgifter går til veiutbygging? Da tar du helt feil. Bilistene blir flådd av den Norske stat.

I fjor tok Staten inn 33 milliarder kroner i vei-, bil- og drivstoffavgifter. Det samme året ble det bygd nye veier for bare 6,3 milliarder. I tillegg kommer rundt 5,3 milliarder til vedlikehold og drift av riksveiene, skriver VG.

Dette er egentlig ingen nyhet. Slike oppslag kommer med jevne mellomrom, men få vil gjøre noe med systemet, selv om de fleste mener det er galt.

Høye avgifter på bil, men også på andre områder er resultatet av en stor velferdsstat. Bruker det offentlige mye penger, må den også ha inn masse penger. Det er derfor vi betaler høye skatter og mange avgifter. Politikerne fordeler disse midlene på vegne av samfunnet. Det er dette vi liberalister ikke liker. Midlene staten stjeler fra oss i skatte – og avgifter, burde vi selv ha disponert.

Skal bilavgiftene senkes, må offentlig sektor reduseres. Derfor er liberalister ikke spesielt gavmildt med å love offentlig velferd eller hundrevis av støtteordninger, slik andre politikere fra samtlige parti er verdensmestere til å gjøre. Vi er konsekvente, andre bør lære av det.

Mest lest

Arrangementer