Ukategorisert

Drar til Danmark for å få barn

Det lesbiske paret Anette (25) og Monica (30) skal bli mødre. De drar til Danmark for å få kunstig befruktning på Jordmoderklinikken Stork.

TV2s «Dokument2» har fulgt paret i halvannet år, gjennom planlegging, kartlegging, uønskede menstruasjoner, inseminering og fødsel. Når de har valgt å dra til Danmark for å gjennomføre kunstig befruktning, er det fordi det norske lovverk forbyr dette for andre enn gifte heterofile par.
I dag klokka 20.30 kan du se programmet.

Dette paret er i likhet med mange andre gode eksempler på at Norske forbudt ikke virker. Det en ikke får gjort her i landet, gjør en i utlandet.

Det er helt sykt at dette paret og andre i samme situasjon, må dra til København for å gjøre dette. Det å dra på byen og finne seg en tilfeldig mann, bli gravid, og deretter oppdra barnet med to lesbiske foreldre er helt lovlig. Men å få det til i ordnede former er ulovlig. Norske politikere må ta seg sammen. Lovverket må endres.

Norske myndigheter kommer neppe til å tillate lesbiske å få kunstig befruktning.
Tidligere helseminister Tore Tønne, Arbeiderpartiet, ville åpne for det før Stoltenberg-regjeringen gikk av i fjor. I Sem-erklæringen fra Bondevik 2-regjeringen er dette imidlertid ikke nevnt. Helseminister Dagfinn Høybråten, Kristelig Folkeparti, har ikke ønsket å kommentere saken, ifølge Aftenposten.
Det er synd. For lesbiske vil få barn, selv uten støtte fra den Norske regjering.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
maria
17 years ago

hejsan,

jag har hört talas om en klinik dit lesbiska kvinnor sökt sig då dom längtat efter att utöka sin familj.Jag undrar nu om någon skulle kunna ge mig förslag på vart jag ska vända mig i danmark?!Vet att det ska finnas något i köpenhamn.Jag och min flickvän har planer på att utöka vår familj och vore så tacksamma om vi kunde få hjälp med detta.Finns det någon sida på nätet(internet)Mvh maria

Fra arkivet