Ukategorisert

Drar til Danmark for å få barn

Det lesbiske paret Anette (25) og Monica (30) skal bli mødre. De drar til Danmark for å få kunstig befruktning på Jordmoderklinikken Stork.

TV2s «Dokument2» har fulgt paret i halvannet år, gjennom planlegging, kartlegging, uønskede menstruasjoner, inseminering og fødsel. Når de har valgt å dra til Danmark for å gjennomføre kunstig befruktning, er det fordi det norske lovverk forbyr dette for andre enn gifte heterofile par.
I dag klokka 20.30 kan du se programmet.

Dette paret er i likhet med mange andre gode eksempler på at Norske forbudt ikke virker. Det en ikke får gjort her i landet, gjør en i utlandet.

Det er helt sykt at dette paret og andre i samme situasjon, må dra til København for å gjøre dette. Det å dra på byen og finne seg en tilfeldig mann, bli gravid, og deretter oppdra barnet med to lesbiske foreldre er helt lovlig. Men å få det til i ordnede former er ulovlig. Norske politikere må ta seg sammen. Lovverket må endres.

Norske myndigheter kommer neppe til å tillate lesbiske å få kunstig befruktning.
Tidligere helseminister Tore Tønne, Arbeiderpartiet, ville åpne for det før Stoltenberg-regjeringen gikk av i fjor. I Sem-erklæringen fra Bondevik 2-regjeringen er dette imidlertid ikke nevnt. Helseminister Dagfinn Høybråten, Kristelig Folkeparti, har ikke ønsket å kommentere saken, ifølge Aftenposten.
Det er synd. For lesbiske vil få barn, selv uten støtte fra den Norske regjering.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer