Ukategorisert

Sa ja til Snøhvit

Stortingets energi- og miljøkomité sa i ettermiddag ja til utbygging av Snøhvitfeltet. Dermed kan Nord-Norge gå ei gulltid i møte.

Snøhvit er et prosjekt som passerte nok et hinder i ettermiddag. Stortingets energi- og miljøkomité sitt ja betyr mye for landsdelen. Så mye at yrkes demonstranter nå vil gjøre seg klar til aksjoner. Noen mener det vil bli mer bråk om denne saken enn det var om Alta-utbyggingen. Det sier ikke lite.

Snøhvit er et prosjekt som vil gi masse penger og kompetanse til Nord-Norge. Spesielt Hammerfest og omegn vil nyte godt av dette, men også den øvrige landsdelen. Dette kan være slutten på subsidieflommen Nord-Norge har fått igjennom en årrekke. Snart kan landsdelen forhåpentligvis leve av verdier som skapes i nærområdene.
Mindre subsidier betyr reduserte offentlige utgifter, noe vi liberalister bør juble over. Det lukter skattelettelser, hvis politikerne tar til fornuft da.

Det finnes mange som har vært imot prosjektet, også personer som regnes som liberale. Forurensninger er en ting, men mange mener Statoil blir subsidiert for å drive frem Snøhvit-gassen.
Dette er Liberaleren uenig i.
Det å senke skatten, slik politikerne skal gjøre for Statoil, er ikke det samme som å gi subsidier. Skattelettelser og tilskuddsordninger er overhode ikke det samme. Det kan ikke en gang sammenlignes.

Det er kun en ulempe med Snøhvit sett med liberalistiske øyner, nemlig mer penger til kommunene i Nord-Norge. Det kan bety mer offentlig sløsing. La oss håpe det ikke blir resultatet.

Neste torsdag skal Stortinget slutt behandle prosjektet. La oss håpe det blir et klart og rungende ja.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer