Ukategorisert

Endelig kom den

I dag fikk regjeringen endelig overlevert dokumentet fra Straffekommisjonen, som har jobbet lenge med å modernisere ”det kriminelle” Norge.

Det som er positivt med innstillingen er debatten den drar i gang om straffer. Til nå har målet vært å ha harde straffer for kriminelle handlinger. Det har lenge vært skeptikere om dette er rett medisin. Straffekommisjonen gir helt klart oss som har vært skeptisk mer ammunisjon.
Punktene om straff for kriminelle handlinger vil gi debatt, forhåpentligvis vil den være fruktbar. En skal ikke se bort ifra at politikerne vil bli enig med kommisjonen på en rekke områder.

«Liberalisering av narkotika» ?
Et flertall i kommisjonen foreslår dette. Et frisk forslag, som har fått mye juling av politikerne de få timene innstillingen har vært kjent.
Det er uansett hva den politiske behandlingen av dette dokumentet medfører, en seier for oss liberalister at såkalte eksperter nå er enig i en liberalisering. Forslagene kommer ikke til å gå igjennom ennå, men straffekommisjonens holdning, vil gjøre det enklere å være liberal også i denne saken.

Vel jobbet av straffekommisjonen. Nå er det politikernes tur. Like store forventninger stilles ikke til de.

Mest lest

Arrangementer