Ukategorisert

Ny krig ?

I følge media planlegger USA en ny krig. Denne gangen er Irak fienden. En krig USA og landets allierte helt sikkert vil vinne, men er det verdt det ?

På dagen 6 måneder etter terrorhandlingene i USA fortsetter kampen mot terrorisme. Taliban er omtrent nedkjempet i Afghanistan. Nå skal Saddam tas, og en krig mot Irak kan være nærmere enn mange av oss tror.

Også i det liberalistiske miljøet er det delte meninger om krigen mot terrorisme. Det finnes mange av oss som er totalt motstandere av krigshandlinger. Likevel kan en forstå de som forsvarte kampen mot Taliban. Likevel bør vi være rimelig samstemt om en eventuell krig i Irak. Den krigen bør ikke komme.

Hvorfor skal Irak tas ?
Det er slett ikke noe broderlig forhold mellom USA og Irak, så langt ifra. Det er lett å innrømme at regimet til det Irakiske folket ikke er spesielt bra. Likevel har ikke Irak vært en åpenbar støtte for terroristene USA nå kjemper i mot. Ikke på noen måte. På bakgrunnen av dette, blir det rart å gå til krig mot Irak, i hvert fall med den samme begrunnelse som ble brukt for å forsvare krigen i Afghanistan. Går USA til en ny krig, må det være andre ting som ligger bak enn selve kampen mot terrorisme.

Vi forsvarer ikke regimet til Irak. Likevel må disse ”styrtes” på andre måter enn med krig. En krig det bare er tapere i.

Mest lest

Arrangementer