Ukategorisert

Gå på middag, Lars

Sponheim har den siste tiden raljert over lavprisbutikkene. Han har sammenlignet dem med butikkene i Sovjet-regimet, og han har sagt at han mister matlysten med en gang han setter foten innenfor en Rema- eller Rimi-butikk.

Derfor har Rema-sjefen invitert statsråden på middag, og kjenner vi Lars Sponheim rett vil han takke ja til invitasjonen.

Sjefen for den utskjelte Rema-kjeden, Ole Robert Reitan, inviterer nå landbruksminister Lars Sponheim på gourmetmiddag — med råvarer fra Rema-hyllene.
–Dersom Sponheim kommer, så skal han få en treretters «kongemiddag» utelukkende basert på råvarer fra en av våre Rema-butikker, sier den unge sjefen for Reitan-konsernet til VG.

Lars Sponheim har nok en gang dummet seg ut. Det er mulig han mener det negative han sier om Rema 1000 og Rimi, men han trenger ikke å fortelle det til noen. Nesten hele Norge er kunder i disse to kjedene, og vi alle kan jo ikke være dumme, kan vi ?

Markedet regulerer dette på en flott måte. Rimi og Rema 1000 gir og tar det markedet forlanger. Det er jo det geniale med tilbud og etterspørsel. Derfor blir dette Sponheim-utspillet nokså uforklarlig. Selvsagt har kjedene mye ”tullvarer”, men det må de få lov til. Det er tross alt vi som forbrukere som bestemmer om vi vil handle.
Kjedene har også kvalitetsvarer. Det er det liten tvil om. Rema-sjefen kommer til å bevise dette for statsråden, dersom han takker ja til middagsavtalen.

Hadde Sponheim hatt rett i at disse to kjedene minnet om gamle Sovjetunionen, ville det gamle kommunistregimet aldri ha vært oppløst i dag. Det er et tankekors og forteller hvor på viddene Sponheim befinner seg for tiden.

Lars Sponheim, det er på tide med en middagslur. Ta den !

Tags:

Mest lest

Arrangementer