Ukategorisert

Nei takk, ikke Olympiske Leker til Norge

Lillehammer og nabokommunene vil søke om å få arrangere et nytt vinter-OL, enten i 2010, 2014 eller 2018.

VG skriver i sin internettutgave at Lillehammer, Gjøvik, Hamar og Ringebu vil legge frem sine planer for en ny søknad på en pressekonferanse senere i dag.

Et lignende forslag ble lansert i Bergen for en tid tilbake, et forslag Liberaleren omtalte også da. Denne gangen er det Lillehammer som kommer med utspillet. Vi er fortsatt like mye imot, men forskjellen på forslaget fra Bergen er at ”Mjøs-byen” er troverdig. De har arrangert leker før, og det med ”suksess”.

Utfra et liberalistisk ståsted er det to argumentet mot norske leker. Det vil bli betalt av offentlige budsjetter, fordi Norge har et for lite næringsliv til å gjøre slike løft. Skattepenger skal ikke brukes til dette. Husk, skatt er tyveri !
Det andre argumentet er nasjonalisme. Sist Lillehammer stod som arrangør var det en kvalmende nasjonalisme i Norge. Vi fremhevet oss selv på en slik måte, at det var grufullt for en liberalist å være tilskuer til denne nasjonalfølelsen. Nye leker i Norge, vil helt sikkert by på det samme.

Lillehammer vil etter dagens pressekonferanse få mange tilhengere og masse oppmerksomhet. De vil være en seriøs utfordrer til å arrangere lekene om en 10-12 år. La oss håpe IOC velger andre enn Norge til disse lekene.

Det er på tide det internasjonale samfunnet ser på Olympiske Leker med nye øyner. Vi er ikke imot sporten, men skeptiske til bruk av skattepenger og nasjonalisme. Det gjelder uansett hvem som er arrangør.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer