Ukategorisert

Ap i fritt fall

Arbeiderpartiet har nådd et foreløpig bunnivå på meningsmålingene. Under 15 prosent sier de vil stemme på partiet, som nå er mindre enn både Høyre, Frp og SV.

Det viser at noe er fundamentalt galt i Arbeiderpartiet. Liberaleren hadde gjerne sett at velgerne var lei den sosialdemokratiske tenkningen. Så enkelt er det ikke.

Partiet får kun 14,6 prosent oppslutning i målingen, som Opinion har gjort for Aftenposten. Dette er en tilbakegang på 3,7 prosentpoeng fra forrige måned. Da noterte partiet 18,3 prosent oppslutning. Det ble omtalt som en historisk dårlig meningsmåling.

Denne meningsmålingen må være et tankekors for Jens Stoltenberg. Han har vært partiets frontfigur de siste årene, og vil mer enn gjerne overta som leder etter Jagland. I hvert fall har han hatt en finger med i hver sak siden Jagland annonserte sin avgang. Det har ikke vært en betinget suksess.
Kanskje bør han nå si klart ifra at han ikke er lederkandidat i Det Norske Arbeiderparti. Meningsmålingene bør gi han en tankevekker.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer