Ukategorisert

Fjern NRK-lisensen

Flere og flere vil gjerne NRK-lisensen. Det er gledelig, men lisensen bør ikke erstattes med en ny avgift, slik Venstre foreslår.

Få vekk NRK-lisensen og erstatt den med en kringkastingsavgift.
Det er rådet fra Venstres mediepolitiske utvalg, melder P4.
Utvalget mener en kringkastingsavgift vil bli lavere enn dagens TV-lisens fordi den vil fange opp de som i dag lar være i betale lisens og fordi den fordeles på alle skattepliktige borgere.

NRK har utspilt sin rolle, eller sagt på en annen måte. Andre har overtatt det NRK var tidligere. Det som er igjen av nødvendigheter i NRK, kan også overtas av andre. Dermed er grunnlaget borte for NRK-lisensen, og den kan avvikles.

Media bør stå helt fritt, helt fritt fra statlig styring og kontroll. Norge trenger overhode ingen mediaoverhode i statlig regi, slik politikerne ønsker for NRK. Lag gjerne et medialokomotiv, men etabler det gjennom det private markedet.

Tiden er inne for nytekning også i mediapolitikken !

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
fredrik
fredrik
17 years ago

La folket velge selv! De som ser nrk får betale. Ikke kom med at tv2 og tvn bruker nettet, og nrk står for vedlikeholdet. Tv2 og andre kanaler betaler for å leie nettet til nrk. Det er den norske stat som har satt opp telenettet. Kan godt se litt reklame vist jeg slipper å betale 2000kr i året! Tror nrk er en saga blått vist folket får velge…! La folket bestemme selv!

Fra arkivet