Ukategorisert

Kutt studielønnen

Den tidligere Frp-eren Vidar Kleppe kan heve 228.000 kroner i året i «pensjon» fra Stortinget mens han er i utdanning.

Det er Nettposten som kommer med denne nyheten.

Det var faktisk litt overraskende at det finnes ordninger for stortingsrepresentanter om lønn mens studiene pågår, etter at de var gått av eller ikke gjenvalgt til nasjonalforsamlingen. Det har vært kjent med 3 måneder etterlønn, men Kleppes ordning kan være mye bedre enn det. Selv om han ifølge Nettposten ikke er villig til å kommentere saken noe særlig.

Stortingsrepresentanter skal og bør behandles som andre arbeidstakere. Det bør bety en stopp for studielønnen. Vidar Kleppe og andre eks stortingsrepresentanter bør ikke ta utdannelse på staten sin regning. Eventuelle heving av kompetansen bør gå på bekostning av egen lommebok.

Mest lest

Arrangementer