Ukategorisert

Tiedemanns frikjent i røykesaken

Frostating lagmannsrett har frifunnet Tiedemanns Tobaksfabrik for erstatningsansvar i saken som opprinnelig ble reist av avdøde Robert Lund.

Lagmannsretten har dermed stadfestet dommen i Orkdal herredsrett.

Liberaleren har også tidligere kommentert denne saken, med ønske om et sluttresultat på linje med det som ble resultatet i Frostating lagmannsrett i dag. Hvis noe er betenkelig med denne dommen, er det at Tiedemanns Tobaksfabrik har ikke fått medhold i sitt krav om dekning av saksomkostninger.

Det er selvsagt synd at Robert Lund døde, visstnok av tobakksrøyking, selv om det er vanskelig å bevise. Likevel må alle som røyker regne med en vis risiko. Farer er det nok av, uansett hva vi mennesker foretar oss. Sånn er det med røyking også. Slike farer må vi selv ta ansvar for. Særlig når vi selv velger å gjøre ”dumme ting”, som røyking tross alt er.

Likevel kan ikke samfunnet kutte ut eller forby alt som er farlig. Vi må få lov å utsette oss selv for ting som ikke er spesielt sunt, uansett om det er røyk, alkohol, narkotika, bilkjøring, jobber eller andre fritidssysler. Heldigvis har retten innsett dette.

Nå bør Robert Lund sin sak legges død. Den har fått sin ”ending”, og det bør alle akseptere. Liberaleren tror dessverre at det dukker opp flere slike røykesaker, på samme måte som USA har opplevd mange ganger. Måtte rettssystemet forbli like konsekvent for alltid. De skal i hvert fall ha ros for sluttresultatet i denne saken.

Mest lest

Arrangementer