Ukategorisert

FpU-leder må i fengsel

FpU-leder Ole Torbjørn Holmedal må sone fem måneders fengsel fordi han ikke har møtt til militærtjeneste. Holmedal er fylkesleder i Fremskrittspartiets Ungdom.

Det var med en vis spenning Liberaleren ble nysgjerrig på denne saken. Endelig en mann fra Carl I Hagens parti som stod opp og kjemper for liberalismen. Vi ble grundig lurt, dessverre. Holmedal har riktig nok nektet førstegangstjenesten, men ikke med liberalistiske argumenter.

Det under opptaksprøvene til befalsskolen i 1993 at krangelen med forsvaret startet. Da skadet Holmedal foten, og under behandlingen han fikk på Forsvarets sykestue gikk det koldbrann i såret.
–Jeg måtte gjennom to sykehusopphold, og var sykemeldt i til sammen seks måneder, sier Holmedal. Til Bergensavisen, BA.
Ifølge ham selv var han fremdeles ikke imot å avtjene verneplikten. Holmedal mener derimot at han har krav på fratrekk for sykdomsperioden, og ville ha det avklart i forkant – noe han ikke fikk.
Dermed ble det en dom i rettsapparatet, og han kan begynne å forberede seg på en betydelig fengselsstraff.

Liberaleren har selvsagt forståelse for hans krav om å få sykeperioden godskrevet. Det skulle forresten bare mangle. Det er idiotisk av forsvaret å ikke være enig i det. Nå er det vel litt typisk Det Norske Forsvaret å lage stor kanoner av små bagateller.

Hvis vi skal benytte sjansen til å beklage noe, er det at Holmedal og hans partifeller i Fremskrittspartiet Ungdom ikke gjør et opprør mot verneplikten. Som liberal ungdom hadde det vært på sin plass. FpU bør gå i bresjen mot den verneplikten Norge i dag har. Nekting med en argumentasjon basert på liberalisme. Hvis disse ungdommene ikke kan gjøre det, hvem skal da kunne sette seg opp mot systemet ?

La oss håpe Ole Torbjørn Holmedal angrer på at han ikke brukte de kjente argumentene mot verneplikten. Da hadde han i hvert fall hatt en sak det står respekt av.

Tags:

Mest lest

Arrangementer