Ukategorisert

Bestemorfestivalen i fare

Det spøker for Bestemorfestivalen på Melbu i Vesterålen i år. Årsaken er pengeproblemer.

Da opplever denne festivalen det samme som mange andre. Nemlig økonomiske problemer med å gjennomføre det som er planlagt. Ofte går det offentlig inn med overføringer, enten gjennom kommunene, fylkeskommunene eller staten. På den måten opprettholdes kulturtilbud det ikke er marked for.

Vi skal i dag ikke nevne hvor forkastelig det er å bruke mine og dine skattepenger på disse tiltakene. Skatt er og blir tyveri !

Sliter de ulike festivalene med pengeproblemer, er det som regel ikke behov for arrangementet. Det bør også det offentlige ta til etterretning. Pengeoverføringer til alle ulike festivaler bør stoppes umiddelbart. Mange festivaler vil helt klart dø ut, men de det er interesse for blant folk flest, vil bestå.

Hvis Liberaleren skal tippe, vil vi tro at ”snille” politikere løser Bestemorfestivalens akutte pengebehov. Dermed overlever den dessverre, selv om markedet ikke ser behov for den.

Tags:

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Det er farlig å dele verden i kun toDet er farlig å dele verden i kun to
    Liberalismen er den ideologien som lider mest av å dele verden inn i to forenklede virkeligheter.
  • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
    Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
  • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
    Etter et lengre opphold i Russland etter revolusjonen, begynte illusjonene til leninisten Max Eastman å rakne. Senere i livet endte han opp som frimarkedstilhenger og markant kritiker av kollektivistiske ideologier.