Ukategorisert

Mange doper seg

100 dopingprøver i Salt Lake City-OL viste spor av EPO, skriver den engelske avisen The Guardian.

Liberaleren spådde mange dopingsaker under vinterens leker. Noen ble det, men ikke så mange som ventet. Ekspertene tolket det som lavt forbruk av ulovlige midler, deriblant EPO. Nå kommer sannheten, som viser et helt annet bilde.

Det er et ikke navngitt IOK-medlem som kommer med opplysningen til The Guardian. Ifølge medlemmet ble ingen straffet fordi testmetodene ikke var avanserte nok til å bevise hinsides all tvil at utøverne hadde brukt middelet.
– Antallet EPO-brukere var skremmende og bekreftet våre verste mistanker. Men det var ingenting vi kunne gjøre med det, sier medlemmet til avisen.

Selvsagt skal en ikke bruke The Guardian som et sannhetsvitne. Er det likevel et snev av sannheter i artikkelen, er det alvorlig for idretten. 100 dopingprøver er svært mye, selv i olympiske leker. Det betyr at svært mange har vært dopet, eller på grensen av det som er tillatt. Det bør gi alle idrettsledere noe å tenke på.

Liberaleren har ingen tro på at idretten klarer å bekjempe doping. Derfor er det mest logiske, uansett om en er ideologisk eller ikke, å legalisere bruk av midler. Kun på denne måten vil alle konkurrere på like vilkår.

Artikkelen i The Guardian bør sette fart i debatten, som bør endre med liberalisme også i idretten.

Tags:

Mest lest

Arrangementer