Ukategorisert

Må betale for tjenesten

Nettavisen har nå innført betaling for å lese avisen, riktig nok for de som ikke ønsker reklame.

De aller fleste av de store nyhetsformidlerne på internett har i mange år gitt oss forbrukere tjenestene helt gratis. Veldig mange av oss har blant annet lest VG, Dagbladet, Nettavisen og Aftenposten uten noen kostnader. Denne tiden kan nærme seg slutten, i hvert fall i det omfanget vi kjenner fra i dag. Nettavisen har nemlig startet å ta betaling.

Liberaleren har tidligere spådd denne utviklingen, og har ikke spesielt mye imot den. Det vil bli opptil hver enkelt av oss å benytte disse tjenestene. Det skulle forresten bare mange at de ulike tjenestene krever betaling. Noe må de leve av, spesielt når annonsemarkedet ikke er så godt som de ulike bedriftene kunne ønske.

Innføring av betaling bør legge debatten om pressestøtte for nettavisene helt død. Det er ikke så altfor mange måneder siden det var et krav, et krav politikere fra ulike partier faktisk vurderte. Pressestøtten bør avvikles og ikke utvides til også å gjelde aviser på internett. Med bakgrunn av dette ønsker Liberaleren betalingsordningen velkommen.

Selv om Liberaleren er positiv til å betale for å lese ulike aviser på internett, må ingen tro at vi vurderer å innføre den samme ordningen. Ikke på noen måte. Liberaleren er og skal være et helt fritt og gratis tilbud for alle og enhver.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • Voltaire – vi trenger deg!Voltaire – vi trenger deg!
  Filosofen Voltaire formulerte selve essensen for forsvaret av ytringer.
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • Jeg er motstander av demokratietJeg er motstander av demokratiet
  Demokrati er en ineffektiv og umoralsk styreform.
 • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
  Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.