Ukategorisert

Må betale for tjenesten

Nettavisen har nå innført betaling for å lese avisen, riktig nok for de som ikke ønsker reklame.

De aller fleste av de store nyhetsformidlerne på internett har i mange år gitt oss forbrukere tjenestene helt gratis. Veldig mange av oss har blant annet lest VG, Dagbladet, Nettavisen og Aftenposten uten noen kostnader. Denne tiden kan nærme seg slutten, i hvert fall i det omfanget vi kjenner fra i dag. Nettavisen har nemlig startet å ta betaling.

Liberaleren har tidligere spådd denne utviklingen, og har ikke spesielt mye imot den. Det vil bli opptil hver enkelt av oss å benytte disse tjenestene. Det skulle forresten bare mange at de ulike tjenestene krever betaling. Noe må de leve av, spesielt når annonsemarkedet ikke er så godt som de ulike bedriftene kunne ønske.

Innføring av betaling bør legge debatten om pressestøtte for nettavisene helt død. Det er ikke så altfor mange måneder siden det var et krav, et krav politikere fra ulike partier faktisk vurderte. Pressestøtten bør avvikles og ikke utvides til også å gjelde aviser på internett. Med bakgrunn av dette ønsker Liberaleren betalingsordningen velkommen.

Selv om Liberaleren er positiv til å betale for å lese ulike aviser på internett, må ingen tro at vi vurderer å innføre den samme ordningen. Ikke på noen måte. Liberaleren er og skal være et helt fritt og gratis tilbud for alle og enhver.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer