Ukategorisert

Israel, ingen hellig ku

FNs spesialutsending i Midtøsten, Terje Rød Larsen, er en av de som har fått merke hvor vanskelig landet Israel er.

Rød-Larsen har de siste dagene kommet med kritikk av Israel, noe som helt klart var på sin plass ettersom utviklingen i Midtøsten slettes ikke har vært positiv den siste tiden. En skal selvsagt ikke konkludere med at Israel har hele skylden, men frifinnes bør de heller ikke. Det er tross alt de som har mobilisert sin krigsmaskin i de palestinske områdene.

Statsminister Ariel Sharon beordret søndag sine regjeringskollegaer om å boikotte FN-utsending Terje Rød-Larsen. Israels riksadvokat Eliakim Rubinstein sier til israelsk radio at Israel vurderer å erklære Terje Rød-Larsen som uønsket, eller såkalt «persona non grata», ifølge AFP.
Dette er utrolig uttalelser fra regjeringen i det jødiske landet. Det er helt bak mål å bruke slike virkemidler mot en person fra FN.

FN og personer i denne organisasjonen må ha lov til å kritisere Israel og andre land som bryter menneskelige rettigheter. De må ha lov til å fortelle om eventuelle overtramp, uten at de som blir kritisert hisser seg unødvendig opp. Israel har i denne saken brukt unødvendige sterke ord om FN og Rød-Larsen.

Nå skal påstandene til Rød-Larsen granskes av en egen kommisjon nedsatt av FN. Finner de kritikkverdige forhold, på linje med kritikken fra Terje Rød-Larsen, bør Israel legge seg flat og fortere enn kvikt rydde opp i bruddene.
Menneskerettighetene bør gjelde, også i krig.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer