Ukategorisert

På tide å ta frem folkeaksjonen igjen

Stortinget ønsker at Vinmonopolet utvider sin drift med egene minipol i distriktene.

For mange i utkantene er dette en gladnyhet, fordi en utvidelse av såkalte minipol kan bety at Vinmonopolet etablerer seg der det i dag er utenkelig, av økonomiske årsaker.

Arbeiderpartiet vil gå inn for å be Regjeringen om å utrede muligheter for
å etablere et eget driftskonsept for mindre vinmonopol, såkalte minipol, med
et begrenset vareutvalg, og også en noe begrenset åpningstid.
Får Arbeiderpartiet flertall for sitt syn forsterker det Vinmonopolet sin rolle i Norge. For noen er det sikkert en fordel, for oss liberalister er det et mareritt.

Vin og brennevin er varer som bør selges åpent, også av butikker og forretninger som ikke er inne i restaurantbransjen eller i Vinmonopolet. Også på dette området bør det være fri flyt. Selv om Arbeiderpartiet foreslår en utvidelse, er det ikke til det gode. En slik utvidelse vil styrke Vinmonopolet og desto vanskeligere blir det å bli kvitt ”polene”.

For noen år siden hadde Frp-politikeren, Finn Egil Holm, en aksjon som han kalte ”Folkeaksjonen mot Vinmonopolet”. Holm og hans medlemmer jobbet for å avvikle ordningen med egene pol. Det er på tide å ta frem denne organisasjonen. Faktisk er den kanskje viktigere enn noen ganger før, hvis en vil begrense polets makt i alkoholpolitikken.

Liberaleren sender derfor oppfordringen. Ta tak i denne folkeaksjonen igjen.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer