Ukategorisert

Sira Myhre dømt til fengsel

Leder i Rød Valgallianse Aslak Sira Myhre ble i Oslo tingrett mandag dømt til tre måneders fengsel for totalnekting av militærtjenesten.

Liberaleren gjentar sitt krav om at ingen bør fengslet for å nekte verneplikten. Både Myhre, men også andre som nekter kan fint komme seg unna fengsel med en hvit løgn. Likevel velger de å være ærlig, til tross for lange fengselsstraffer.

Det er idiotisk av staten å sette RV-lederen i fengsel for å nekte verneplikten. Han burde aldri ha fått fengselsstraff, selv om han nekter på et litt annet grunnlag enn det liberalister har gjort tidligere.

Myhre har i flere år fått utsatt avtjeningen av førstegangstjenesten på grunn av studier og vervet som leder i Rød Valgallianse. I 1999 fikk han imidlertid beskjed om at han ikke lenger kunne få utsettelse.

Myhre ga da beskjed om at han ikke ville avtjene verneplikten fordi Forsvaret etter hans syn er endret fra et «forsvarsforsvar» til et angrepsforsvar. Dette begrunnet han med at norske soldater deltok i krigen i Kosovo. Men RV-lederens søknad om fritak fra militærtjenesten ble avslått fordi han nektet å erklære seg som religiøs eller pasifist.
Vi skal ikke påstå at denne grunnen verken er bedre eller dårlige enn de som har nektet før han. Det bør uansett være nok til å ikke settes i fengsel.

Når alt kommer til alt, kan Aslak Sira Myhre takke seg selv for den situasjonen han er kommet opp i. Han har aldri jobbet for å avvikle verneplikten, heller tvert imot. Han er ikke motstander av verneplikten, kun når den rammer han selv. Det er synd og beklagelig. Myhre og alle andre med ”politisk makt” bør arbeide for å gjøre verneplikten frivillig. Kun på den måten kan slike saker unngås.

Tags:

Mest lest

Arrangementer