Ukategorisert

Regjeringen vil utvide røykeforbudet

Regjeringen vil totalforby røyking på alle utesteder. Dermed går det i den retningen Liberaleren advarte mot for ei tid tilbake.

Forbudet vil gjelde puber, restauranter, kafeer og alle andre utesteder. Og det vil ikke bli mulig å søke om unntak fra loven. Forslaget fra regjeringen får Høyre og Venstres fulle støtte. Det er skuffende og et svikt mot velgerne som trodde disse partiene stod for mer frihet og valgmuligheter. En utvidelse av røykeloven burde ha vært en typisk Krf-sak som nå dessverre får støtte hos andre også.

Politikerne må gjerne ta hensyn til ikke-røykerne, men det kunne ha vært gjort på andre måter. Nemlig en mulighet for å starte pub eller restaurant for de som ikke røyker. Dermed kunne en latt markedet regulere også dette. En slik praksis er ikke tillatt og regnes som diskriminering, dessverre.

Nå blir det opp til Stortinget å føre saken videre. Er politikerne like tåpelig i den forsamlingen som i regjeringen, går det mot en kraftig innskjerpelse av røykeloven. Neste steg vil være å forby røyking i private hjem.

Liberaleren har ei eneste oppfordring, mens en prince fyres opp. Den eventuelt nye loven bør ikke følges opp av oss. Både røykerne, men også restaurantbransjen bør bryte loven sånn at myndighetene ser galskapen i lovverket.

Det må bli slutt å behandle røykerne som lovløse !

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer