Ukategorisert

1. mai markeringer er tull

Å markere 1. mai politisk er bare tull. Slike årlige organiserte markeringer fører til mange mer eller mindre dumme politiske krav.

Nok en gang har det blitt 1. mai. Nok en gang skal politikere på venstre – og sentrum hakke løs på en del løsninger også vi liberalister settes pris på. Markedsøkonomien er det meste utskjelte ordet på en dag som dette, akkurat som om verden hadde klart seg uten markedet.

I går hadde Liberaleren æren av en hyggelig samtale med en tillitsmann i Norges Fiskarlag, en helt typisk sosialdemokrat. Han kunne fortelle at for 20-år siden gikk han i 1. mai tog under parolen ”Nei til datamaskiner på kontorene”. Vi kunne ikke annet enn å le av historien. Maken til dumt gjort eller dum parole skal en lete lenge etter. Slike historier vil også bli fortalt om årets markering om noen år. Folk protesterer mot saker som om noen år virker som helt ufornuftig demonstrasjon.

Derfor håper vi på dårlig oppslutning også om årets 1. mai arrangement, og gjentar kravet om at dette ikke bør være en offentlig fridag. Ingen 1. mai arrangementer bør betales over kommunale budsjetter, noe som etter hvert er blitt fast takst.

Liberaleren har riktig nok sans for en av de sentrale parolene i årets arrangement. ”Reager mot rasisme”. Dette er et aktuelt krav. Måtte politikere og folk flest mene dette på alvor, også på dager der datoen ikke er 1. mai.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer