Ukategorisert

Hold politikerne unna lederlønninger

Arbeiderpartiet og SV går sammen om å fremme et lovforslag som skal gi økt offentlighet om lederlønninger.

I forslaget legges det heldigvis ikke opp til reguleringer av lederlønningene. Likevel er dette et overtramp mot friheten til hver enkelt bedrift. Et styre eller eier må selv få bestemme lønningen for lederen, uten å bli utsatt for et utidig press. En avtale mellom bedriften og lederen må basere seg på frivillige avtaler. Politikerne bør holde seg unna dette. Markedet regulerer dette på en ypperlig måte på egen hånd.

–Hensikten er å gjøre det vanskeligere for ledere å bevilge seg selv lønninger og goder som bryter med oppfatningen av hva som er anstendig lønn, sa Ap-leder Jens Stoltenberg i sin 1. mai-tale i Narvik, ifølge NTB.

Målet til Stoltenberg er kun å tekke velgerne. Han ser dette som en god sak for å få oppslutning. Det er synd demokratiet er den beste styreformen som finnes. Slike saker beviser at politikerne snur seg etter vinden, dessverre.

Også Liberaleren innrømmer at det har vært gjort dårlige avtaler mellom bedrifter og lederne gjennom historien, men det er bedriftens og eller lederne sitt problem. Ikke politikerne, for dette er saker de overhode ikke har noe med.

Tags:

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Inflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tidInflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tid
    De siste månedene har sett voldsomme protester i Irak, Iran, Hong Kong, Bolivia, Chile og Venezuela. Demonstrantene har ulik overbevisning, men forenes i kravet om politiske reformer.
  • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
    Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
  • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
    Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.