Ukategorisert

Høyre feirer seg selv

Landsmøtet i Høyre kommer denne helgen til å feire seg selv, uten egentlig å ha noe å feire.

Denne helgen er det landsmøte i Høyre. Et landsmøte som er svært tilfreds med den politiske situasjonen. Partiet har igjen nådd en vis størrelse, både på meningsmålingene og størrelsen på stortingsgruppen, og målet om regjeringsmakt er innfridd. Det kan en selvsagt feire, men er grunnen god nok ?

Liberaleren har tidligere vært positiv til Høyre i regjeringen. Vi har jublet for de endringene som er kommer i utdanningssektoren. Vi forsto også at regjeringen Bondevik, med stor innflytelse fra Høyre, ikke kunne klare å sette et svært preg på statsbudsjettet for 2002. Samarbeidsregjeringen hadde for kort tid på seg til det.

Likevel konstaterer vi at Norge er nokså lik i dag, sammenlignet med det landet vi bodde i når Jens Stoltenberg var statsminister. Høyre har ikke klart å sette et preg på politikken etter at de kom i regjering, i hvert fall på saker som angår folk flest. Derfor er Liberaleren litt forundret over feiringen på Høyres landsmøtet.
Politikerne bør ikke være fornøyd med oppslutning og politiske posisjoner, dersom dette ikke benyttes på riktig måte. For Høyres del må det bety mer personlig frihet og flere valgmuligheter for folk flest. Det har partiet til nå ikke innfridd.

Vi skal ikke dømme regjeringen Bondevik og partiet Høyre nord og ned. De har hatt makten for kort tid til det. Likevel bør de store endringene komme på forslaget til statsbudsjettet for 2003. Dersom forslaget ikke betyr dreining av politikken, har partiene i samarbeidsregjeringen liten grunn til å glede seg over noe i det hele og det store.

Vi tror Høyre gleder seg litt for tidlig.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • Ja til bompengerJa til bompenger
  Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.
 • Den gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfraDen gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfra
  Johann Friedrich Struensee gjennomførte en revolusjon i Danmark-Norge. Fra toppen av det dansk-norske eneveldet. Han ble henrettet 28.april 1772, for majestetsfornærmelse.